Politica de confidențialitate și Cookie

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Date privind operatorul de date cu caracter personal

Operatorul ce prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul www.zdrovit.shoplo.com este societatea ZDROVIT ROMANIA SRL, persoana juridica organizata in conformitate cu legislatia aplicabila, avand sediul in Bucuresti, Str. Sevastopol nr 13-17, sector 1, Bucuresti .

Operatorul ZDROVIT ROMANIA SRL (denumit in continuare “ZDROVIT”) poate fi contactat la sediul din Bucuresti conform datelor de mai sus sau la dresa de e-mail: office@zdrovit.ro.

Protejarea datelor dumneavoastra

Datele cu caracter personal prelucrate de operator

ZDROVIT colecteaza, pe baza furnizarii voluntare a persoanei vizate, date cu caracter personal iar tipurile de date colectate depind de natura modului in care vizitatorul site-ului doreste sa interactioneze cu site-ul www.zdrovit.shoplo.com.

Astfel, pentru inregistrarea unei comenzi, se colecteaza numele, prenumele, adresa de facturare/livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon, date utilizate ulterior pentru finalizarea si transmiterea comenzii; in scop de marketing, se colecteaza numele, prenumele si adresa de e-mail.

ZDROVIT poate sa colecteze involuntar si alte date ce nu conduc la identificarea unica a persoanei vizate (ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri tehnici) furnizate de browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre ZDROVIT pentru a imbunatati serviciile oferite vizitatorilor site-ului www.zdrovit.shoplo.com. ZDROVIT poate colecta involuntar si alte informatii care ar putea conduce la identificarea vizitatorilor site-ului precum adresa IP. Astfel de informatii nu vor fi insa utilizate pentru a identifica vizitatorii site-ului si nu vor fi facute publice, altfel decat in conditiile descrise in prezenta Politica de Confidentialitate;

Prelucrarea datelor de Operator (scopuri si temeiuri legale)

ZDROVIT prelucreaza datele cu caracter personal furnizate prin intermediul www.zdrovit.shoplo.com in urmatoarele scopuri si temeiuri legale:

• in scopul executarii contractului la distanta, pentru inregistrarea comenzii si livrarea acesteia;

• in baza consimtamantului expres al utilizatorului site-ului in scopuri de marketing, pentru trimiterea de newslettere, in format exclusiv electronic;

• in interes legitim, datele personale colectate involuntar, pentru a intelege nevoile si asteptarile clientilor nostri si pentru a ne imbunatati serviciile oferite.

Prin completarea formularelor disponibile pe site-ul zdrovit.shoplo.com sau a inserarii adresei de e-mail pentru comunicari de marketing ori a oferirii consimtamantului in scopuri de marketing, fiecare utilizator sau dupa caz, client, si-a exprimat consimtamantul ca ZDROVIT sa  prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conformitate cu scopurile declarate in prezenta Politica de Confidentialitate, cu respectarea prevederilor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) si ale Legii nr. 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).

In prelucrarea datelor cu caracter personal, ZDROVIT va actiona in mod legal, echitabil si transparent, cu respectarea tuturor principiilor impuse de legislatia in vigoare. Prelucrarea datelor se realizeaza in scopuri determinate, explicite si legitime. Procesarea datelor este adecvata si limitata, doar in raport de necesitate a realizarii scopului pentru care acestea au fost colectate. Datele cu caracter personale vor fi retinute doar pe perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt procesate, iar prelucrarea se va realiza de o maniera adecvata pentru asigurarea securitatii si integritatii datelor. Niciun transfer de date nu se va realiza fara masuri de precautie adecvate.

Pentru asigurarea legalitatii prelucrarii datelor cu caracter personal, ZDROVIT isi asuma responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor legale internationale si nationale in materie de protectie a datelor cu caracter personal.

ZDOVIT nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului, cu exceptia angajatilor autorizati sau a persoanelor imputernicite carora aceste date le sunt necesare pentru a le prelucra in numele sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a ZDROVIT sau a angajatilor acesteia.

Orice utilizator al site-ului sau client are, ca persoana vizata, urmatoarele drepturi in raport cu operatorul de date cu caracter personal:

  • Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea ZDROVIT ca sunt prelucrate sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana in cauza si, in caz afirmativ, se poate obtine acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.
  • Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, insa doar daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.
  • Dreptul la opozitie vizeaza dreptul utilizatorului site-ului sau clientului de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul  de a se opune prelucrarii in orice moment.
  • Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate din partea ZDROVIT.
  • Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; persoana in cauza decide sa isi retraga consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; persoana in cauza se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.
  • Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care se contesta exactitatea datelor prelucrate de ZDROVIT, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana in cauza se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care ZDROVIT nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana in cauza le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a  opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale ZDROVIT prevaleaza asupra celor apartinand persoanei vizate.
  • Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pentru exercitarea drepturilor sus-mentionate, persoana vizata se va adresa ZDROVIT, printr-o cerere formulata in scris si transmisa la sediul din Bucuresti, Str. Sevastopol.nr. 13-17, Sector 1, sau prin intermediul unui e-mail, transmis la adresa comenzi@zdrovit.ro.

NEWSLETTER

Astfel, www.zdrovit.shoplo.com poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal si poate trimite felicitari sau alte mesaje speciale.

Site-ul www.zdrovit.shoplo.com nu promoveaza SPAM-ul.

In momentul in care Cumparatorul plaseaza o comanda pe site-ul www.zdrovit.shoplo.com acceptand Termenii si Conditiile, acesta are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere din partea ZDROVIT prin modalitate exlusiv electronica, incluzand si comunicari prin e-mail, sau anunturi pe site.
Datele preluate de la persoanele vizate in scopul expedierii newslettere-lor pot si vor fi folosite de catre ZDROVIT in limitele prezentei Politici de confidentialitate.
Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre persoana vizata se poate face in orice moment:

  1. In fiecare mesaj poti apasa butonul "Dezabonare", iar pe pagina pe care vei fi redirectionat trebuie sa confirmi stergerea din baza de date;
  2. Trimite o cerere de dezabonare pe email la comenzi@zdrovit.ro si adresa ta va fi stearsa din baza de date.

 Categoriile de destinatariDin pacate, in prezent nu putem furniza toate serviciile solicitate in mod individual. De aceea folosim furnizori externi de servicii. Datele  personale prelucrate prin intermediul www.zdrovit.shoplo.com sunt partajate cu urmatoarele categorii de subiecte:

  • Sistemele de procesare a platilor care asigura siguranta platilor noastre
  • Sisteme de comunicatii care ne permit sa va contactam
  • Furnizori de servicii de gazduire

Retentia datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului www.zdrovit.shoplo.com prelucrate de ZDROVIT sunt retinute pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 5 ani, in functie de scopul colectarii datelor personale:

• datele colectate involuntar de operator pentru o perioada de 3 ani de la momentul colectarii;  

• datele furnizate prin intermediul formularelor disponibile pe site pentru o perioada de 3 ani de la momentul colectarii;

• datele prelucrate in scop de marketing pe baza de consimtamant, pana la retragerea consimtamantului persoanelor vizate;

• datele prelucrate in scopul executarii contractului pentru o perioada de 5 ani de la momentul colectarii.

Modificarea Politicii de Confidentialitate

Daca este necesara o schimbare a prezentelor reguli de confidentialitate, ZDROVIT va publica respectivele modificari pentru a asigura o informare corecta si completa privind  datele colectate si modul in care acestea sunt utilizate.

POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Introducere

Prezenta Politica privind Fisierele Cookies se aplica tuturor utilizatorilor care acceseaza pagina de internet sau site-ul  www.zdrovit.shoplo.com.

Informatiile prezentate in continuare au ca scop informarea utilizatorilor cu privire la plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor in contextul navigarii pe site-ul www.zdrovit.shoplo.com.

Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie si la tehnologiile similare prin intermediul carora informatiile pot fi colectate in mod automat.

Ce sunt cookie-urile

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

Cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe Internet, cum ar fi:

● Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii, etc.) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea “cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului “inainte” si “inapoi”).

● Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului in care sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.

● Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;

● Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile Zdrovit Romania pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ajuta la intelegerea modalitatii in care un utilizator beneficiaza de www.zdrovit.shoplo.com, permitand imbunatatirea structurii si continutului dar excluzand identificarea personala a utilizatorului.

Care este durata de viata a cookie-urilor?

Cookie-urile sunt administrate de web servere. Durata de viata a unui cookie poate varia, intrucat depinde de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (asa numitele „cookie-uri de sesiune”) si nu mai sunt retinute din momentul in care utilizatorul paraseste pagina de internet. Unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe respectiva pagina de internet (adica „cookie-uri persistente”). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi sterse de utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului. Cookie-urile folosite de partenerii operatorului unei pagini web, incluzand fara limitari utlizatorii paginii web, fac obiectul Politicii de Confidentialitate respective.


Urmatoarele tipuri de cookie-uri sunt folosite ca parte a site-ului www.zdrovit.shoplo.com:

  • Cookie-urile "necesare"- permit utilizarea serviciilor disponibile in magazin, de exemplu cookie-urile de autentificare utilizate pentru serviciile care necesita autentificare in cadrul site-ului;
  • Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor - de fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site, softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate, precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.
  • Cookie-uri de marketing – sunt folosite pentru a face reclamele si promotiile mai relevante pentru dumneavoastra si mai aproape de interesele dumneavoastra. Printre functiile acestora se numara si asigurarea ca o reclama sa fie afisata corespunzator si sa nu se repete la acelasi utilizator. Uneori se folosesc si pentru a afisa reclame bazate pe preferintele clientilor, imbunatatind astfel experienta de cumparare online a acestora. Chiar daca acestea sunt optionale pentru buna functionare a site-ului, fara acestea, clientii nostri ar pierde informatii pretioase despre campaniile sau promotiile desfasurate, iar reclamele sau bannerele cu care acestia ar interactiona in mediul online ar deveni foarte repetitive si deranjante.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator si sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale www.zdrovit.shoplo.com. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor:

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
  • Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.


Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookie-urile NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

Cum se pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser, pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau puteti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. De exemplu, daca nu sunteti inregistat folosind cookie-urile, nu veti putea lasa comentarii. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor.De regula, aceste setari se gasesc, in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului dvs.

Coș

Coșul tău este gol.

Adaugă un prim produs în coș